تاریخ: ۳۱ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۳:۵۹
بازدید: ۲۹۵
کد خبر: ۲۶۷۹۶۰
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

گزارش سفر آیت‌الله رئیسی به سرزمین آفتاب/ از ۲۲۰ مصوبه برای آبادانی استان مرکزی تا قول احیای هپکو و آذرآب

گزارش سفر آیت‌الله رئیسی به سرزمین آفتاب/ از ۲۲۰ مصوبه برای آبادانی استان مرکزی تا قول احیای هپکو و آذرآب
‌می‌متالز - استان مرکزی مقصد بیست و نهمین سفر استانی رئیس جمهور بود، استانی که مرکز آن را به عنوان پایتخت صنعتی کشور می‌شناسند و زادگاه علما و مشاهیر بزرگی است.

به گزارش می‌متالز، آیت الله رئیسی رئیس جمهور استان مرکزی را برای بیست و نهمین سفر استانی خود انتخاب کرد، استانی که زادگاه بزرگان و مشاهیری همچون امام خمینی (ره)، آیت الله محمدعلی اراکی، میرزا تقی خان امیر کبیر، پروفسور حسابی، دکتر محمد قریب و ... است.

استان مرکزی به سرزمین آفتاب معروف بوده و پایتخت آن اراک است، شهری وجود صنایع بزرگی از جمله ماشین سازی، آذرآب، هپکو، آلومینیوم سازی، پتروشیمی و پالایشگاه آن را به یک شهر صنعتی تبدیل کرده و آن را به عنوان پایتخت صنعتی کشور می‌شناسند.

همین موضوع هم موجب شد تا رئیس جمهور در بدو ورود به رودگاه اراک، صنایع سنگین استان مرکزی را نماد اعتماد به نفس و غرور ملی کشور بخواند و در نخستین برنامه خود به سرعت سری به کارگران این صنایع بزند، صنایعی که متاسفانه برخی از آنان در سال‌های گذشته به دلیل خصوصی سازی‌های نادرست با مشکلات زیادی مواجه شدند.

 هر کدام از صنایع اراک نماد اعتماد به نفس و غرور ملی در کشور هستند و باید به آن‌ها توجه ویژه شود

آیت‌الله رئیسی البته قبل از حضور در کارخانه‌های اراک، در فرودگاه این شهر ضمن عرض احترام به خانواده شهدا و ایثارگران این استان گفت: استان مرکزی ظرفیت‌های بسیاری دارد، از جمله اینکه این استان قطب صنعتی کشور است.

گزارش سفر آیت‌الله رئیسی به سرزمین آفتاب/ از ۲۲۰ مصوبه برای آبادانی استان مرکزی تا قول احیای هپکو و آذرآب


رئیس جمهور با اشاره به نقش مهم استان مرکزی در پشتیبانی از دفاع مقدس گفت: این استان غیر از تقدیم بیش از ۶ هزار شهید در دوران انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نقش بی‌بدیلی در پشتیبانی‌های صنعتی، تخصصی و فنی در دفاع مقدس داشته است.

رئیسی با تشریح ظرفیت‌های استان مرکزی گفت: این استان دارای صنایع سنگینی است که هر کدام نماد اعتماد به نفس و غرور ملی در کشور هستند و باید به آن‌ها توجه ویژه شود.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه استان مرکزی مهد مفاخری، چون امام خمینی (ره) و آیت‌الله اراکی است، در مورد اقدامات دولت برای رفع مشکلات این استان گفت: بررسی‌هایی برای رفع مشکلات استان انجام و اولویت‌هایی در این زمینه تعیین شده است. علیرغم وجود مشکلات بسیار، در استان ظرفیت‌هایی همچون نیروی جوان و کارآمد وجود دارد که این نیروی کارآمد می‌تواند خیلی از کار‌ها را پیش ببرد.
آیت‌الله رئیسی افزود: تصمیماتی در این سفر گرفته برای رفع مشکلات گرفته می‌شود که برخی در استان و تعدادی دیگر در مرکز پیگیری خواهند شد.

آیت الله رئیسی بعد از سخنانی کوتاه در فرودگاه اراک به سمت هپکو و آذرآب به عنوان دو شرکت و کارخانه بزرگ مستقر در اراک حرکت کرد تا از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات صنایع استان قرار گیرد.


 اساس مشکل مجتمع صنایع آذرآب مدیریتی است/ باید سهام بانک کشاورزی در این واحد تولیدی واگذار شود

آیت‌الله رئیسی در مجتمع صنایع آذرآب و در جمع کارگران این مجتمع ضمن استماع درخواست‌های آنها، با تاکید بر اینکه مشکل اصلی آذرآب نبود کار نیست، گفت: این مجتمع تولیدی، پول ساز و اعتبارساز است، اما محور اساسی مشکلات اینجا مدیریت و مالکیت است.

رئیسی با ابراز ناخرسندی از عدم حمایت از مجتمع صنایع آذرآب، اظهار داشت: بانک کشاورزی ارتباط ماموریتی به اینجا ندارد و باید سهامش به یک مجموعه‌ای که دارای وظایف و تخصص مرتبط هست واگذار شود.

آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه فعال و پویا بودن آذرآب با همت کارگران و مهندسان توانمند این واحد تولیدی رقم می‌خورد، تاکید کرد: در اسرع وقت برای حل مشکلات مدیریتی و سهامداری آذرآب تصمیم گیری خواهیم کرد.

گزارش سفر آیت‌الله رئیسی به سرزمین آفتاب/ از ۲۲۰ مصوبه برای آبادانی استان مرکزی تا قول احیای هپکو و آذرآب


رئیس جمهور با ابراز تأسف از اینکه کارخانه‌ای که خودش توان رفع نیازمندی‌های سایر کارخانجات و صنایع را دارد امروز با کمتر از ده درصد ظرفیت خود کار می‌کند، تاکید کرد: کارخانه آذرآب را احیا خواهیم کرد و کاری می‌کنیم که انشالله ظرفیت کارگری این کارخانه حداقل به همان ظرفیت سه‌هزار نفر سابق بازگردد.

آیت الله رئیسی افزود: هپکو و آذرآب نماد‌های غرور ملی و اعتماد به نفس ملی هستند، این واحد‌های تولیدی را احیا می‌کنیم و نمی‌گذاریم بیش از این لطمه ببینند.

گفتنی است مجتمع عظیم صنعتی آذراب در سال‌های گذشته طی فرآیند خصوصی سازی واگذار شده بود، اما به دلیل تخلفات گسترده در زمان تصدی ریاست قوه قضاییه توسط آیت الله رئیسی مالکیت این کارخانه از بخش خصوصی گرفته شد و از سوی دولت به بانک کشاورزی واگذار شده بود، اما این بانک نیز نتوانسته به خوبی این واحد را مدیریت کند و در حال حاضر تنها با ۱۰ درصد توان در حال فعالیت است.

دولت در خدمت همه کسانی است که دغدغه تولید دارند


رئیس جمهور در بازدید از شرکت تولید تجهیزات سنگین هپکو نیز در جمع مهندسان و کارگران این مجتمع تولیدی گفت: محصولاتی که در داخل کشور از جمله در هپکو ساخته می‌شود به هیچ عنوان نباید از خارج وارد شود.

رئیسی در پاسخ به درخواست برخی از کارگران این مجتمع تولیدی برای عدم دخالت افراد غیرکارشناس در مدیریت هپکو تصریح کرد: مسائل شرکت‌های تولیدی باید بصورت تخصصی پیگیری و حل شود و افراد غیرمتخصص حق دخالت در این موضوعات را ندارند.

گزارش سفر آیت‌الله رئیسی به سرزمین آفتاب/ از ۲۲۰ مصوبه برای آبادانی استان مرکزی تا قول احیای هپکو و آذرآب


رئیس جمهور با تقدیر از زحمات کارگران و کارکنان هپکو گفت: هپکو در کشور تولید قدرت می‌کند و نماد غرور و اعتماد به نفس ملی است. دولت در خدمت هر کسی است که در کشور دغدغه تولید داشته باشد.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به مشکلات کارخانجات بزرگ تولیدی در استان مرکزی گفت: خصوصی سازی ناموفق و غلط در کنار مدیریت ناصحیح عوامل اصلی مشکلات این مجتمع‌های تولیدی است.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه مشکلات واحد‌های تولیدی، چون هپکو و آذراب قابل حل است، اظهار داشت: مسوولین با همت کارگران و مهندسان تلاش کنند تا مشکلات هپکو حل شود. این کارخانه عظیم می‌تواند با سه برابر ظرفیت فعلی کار کند و دولت مصمم است زمینه تحقق این موضوع را فراهم کند.

سفر رئیس جمهور به زادگاه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی

رئیس جمهور پس از بازدید از این دو کارخانه صنعتی هپکو و آذرآب؛ عازم زادگاه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی شد و با حضور در شهرخمین به مقام شامخ امام راحل ادای احترام کرده و پس از آن نیز در جمع مردم این شهرستان سخنرانی و با مردم زادگاه بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی دیدار و پس از آن در اراک حضور یافت.

آیت الله رئیسی در ادامه با حضور در منزل پدری امام خمینی (ره) در شهر خمین ضمن قرائت فاتحه یاد بنیانگذار کبیر انقلاب را گرامی داشت.

گزارش سفر آیت‌الله رئیسی به سرزمین آفتاب/ از ۲۲۰ مصوبه برای آبادانی استان مرکزی تا قول احیای هپکو و آذرآب


این مکان مقدس محل زندگی مرحوم سید احمد جد بزرگوار امام خمینی (ره) از سال ۱۲۵۵ تا ۱۲۸۵هجری قمری و محل تولد حضرت امام خمینی (ره) بوده است. در ادامه از خانه پدری امام خمینی (ره) در خمین هم بازدید کرد

افتتاح بزرگترین خط تولید پنل‌های خورشیدی کشور در خمین


آیت‌الله رئیسی در ادامه برنامه‌های بیست و نهمین سفر استانی دولت با حضور در مجتمع «مانا انرژی پاک» بزرگترین خط تولید پنل‌های خورشیدی کشور را افتتاح کرد.

گزارش سفر آیت‌الله رئیسی به سرزمین آفتاب/ از ۲۲۰ مصوبه برای آبادانی استان مرکزی تا قول احیای هپکو و آذرآب


این خط تولید با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات به بهره‌برداری رسید که در فاز تکمیلی امکان تولید پنل‌های خورشیدی برای تامین سالانه ۱۵۰۰مگاوات برق را دارد.

طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته تا سال ۱۴۰۴ زنجیره ساخت تمامی اجزای پنل خورشیدی در این شرکت بومی خواهد شد.

این شرکت خصوصی همچنین در حال ساخت بزرگترین نیروگاه خورشیدی (مزرعه خورشیدی) کشور با ظرفیت تولید سالانه ۱۰۰ مگاوات برق در شهرستان محلات استان مرکزی است.

کلید حل مشکلات کشور در دستان توانمند مردم است نه بیگانگان


آیت‌الله رئیسی ظهر جمعه، به جمع اقشار مختلف مردم خمین رفت. وی با ابراز خرسندی از حضور در میان اهالی زادگاه امام خمینی (ره) گفت: افتخار خمین این است که شهر زادگاه رهبر عالی‌قدر انقلاب و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران است. شخصیتی که در این شهرستان پا به عرصه گذاشت، منشاء تحول بزرگی در جهان اسلام شد. تحولی که نه فقط در دوران حیات امام خمینی (ره) بلکه پس از رحلت ایشان نیز استمرار یافت.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه امروز ملت‌های محروم و مستضعف به تبعیت از آرمان‌های انقلاب اسلامی ایستادگی و مقاومت می‌کنند، گفت: در میان عدالت‌خواهان جهان، همواره از آموزه‌های امام خمینی (ره) به عنوان الگوی ایستادگی و از خود امام راحل به عنوان معلمی انقلابی و تحول‌ساز یاد می‌شود.

رئیسی بر ضرورت آشنایی هر چه بیشتر نسل جوان با شخصیت و منش تاریخ‌ساز امام (ره) تاکید و خاطرنشان کرد: اولین ویژگی ممتاز امام خمینی اخلاص او بود. امام (ره) عمر با برکت خود را در حوزه‌های فقه، تفسیر، اصول، عرفان، فلسفه و کلام صرف کرد و خداوند به خاطر اخلاص به او شخصیت و جایگاهی عالی مرحمت کرد.


رئیس جمهور با بیان اینکه جمله معروف «عالم محضر خداست» سنگ زیربنای اندیشه امام (ره) بود، گفت: در سیره و منش سیاسی امام (ره) مفهوم «مردم» محوری‌ترین نقش را داشت. ایشان مردم را به معنای واقعی کلمه باور داشت و معتقد به نقش‌آفرینی جدی مردم در حکمرانی بود.

آیت‌الله رئیسی توجه همیشگی به محرومان جهان را دیگر ویژگی شاخص بنیانگذار فقید انقلاب اسلامی دانست و با تاکید بر اینکه امروز بهترین مبیّن و مفسر خط امام، رهبری انقلاب است، اذعان داشت: رهبری دغدغه‌ای جز استمرار خط و راه امام راحل در جامعه ندارد و امروز امتداد آراء و اندیشه‌های امام، در سیره و کلام ایشان قابل مشاهده است.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود، در تشریح ویژگی‌های شهر خمین به عنوان زادگاه امام خمینی (ره) تصریح کرد: شهر خمین هزار شهید تقدیم انقلاب و دفاع مقدس کرده که نشان دهنده وفاداری و اهتمام مردم این شهر نسبت به آرمان‌های امام و انقلاب است. حقیقتا مردم خمین، مصداق مردمی حزب‌اللهی، انقلابی و با بصیرت هستند.

رئیسی با تاکید بر لزوم حل مشکل اشتغال در شهر خمین، از اراده جدی دولت برای رونق تولید بعنوان مهم‌ترین راهکار اشتغالزایی در کشور خبر داد و خاطرنشان کرد: تولید از مولفه‌های مهم استقلال و قدرت در کشور است و دولت سیزدهم که با شعار ایران قوی شکل گرفته، بدون تردید، رونق تولید را یکی از مهم‌ترین اولویت‌های امروز کشور می‌داند.

رئیس جمهور فعال‌سازی زیرساخت‌های تولیدی را جزء مهم‌ترین اهداف سفر‌های استانی دولت مردمی خواند و با تاکید بر عزم جدی دولت بر تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، گفت: در سفر به همه استان‌ها تاکید کرده‌ام که اولویت دولت مردمی کلنگ‌زنی طرح‌های جدید نیست، بلکه به دنبال رفع گرفتاری‌های مردم از جمله اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام در سراسر کشور هستیم.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به ظرفیت‌های مهم استان مرکزی خصوصا در حوزه صنعت، از رکود یا فعالیت ناقص برخی واحد‌های صنعتی استان ابراز ناخرسندی کرد و گفت: استان مرکزی از استان‌های پرظرفیت کشور است، اما به دلیل برخی سوءمدیریت‌ها، بخشی از ظرفیت‌های استان معطل مانده است. ما در استانی که قطب صنعت کشور است، به هیچ عنوان نباید واحد‌های صنعتی نیمه‌تعطیل داشته باشیم.
رئیس جمهور با تاکید بر اهمیت بالای مفهوم «ما می‌توانیم» در منظومه گفتمانی دولت مردمی، خاطرنشان کرد: اعتقاد ما این است که با وجود تهدید‌ها و تحریم‌ها، راهکار برای برون‌رفت از مشکلات وجود دارد و این راهکار نه در دست بیگانگان بلکه در دستان توانمند مردم خودمان است.

رئیسی افزود: دولت مردمی تابع امامی است که «ما می‌توانیم» مهم‌ترین مبنای فکری او بود و رهبر انقلاب که همواره بزرگترین حامی استقلال و خوداتکایی در کشور است. ما راه خود را به تاسی از بزرگانی، چون سردار شهید سلیمانی می‌پیماییم که هیچ گاه تسلیم مشکلات نشد و با وجود موانع بسیار، بزرگترین کار‌ها و دستاورد‌ها را رقم زد.

رئیس جمهور در ادامه سخنان خود از عزم جدی دولت برای ساماندهی اقتصاد سخن گفت و با تاکید بر اصلاحات ساختاری و نهادی بعنوان اولویت دولت، خاطرنشان کرد: با هر بستر اقتصادی که رانت‌خواری، فساد و زد و بند در آن وجود دارد مبارزه می‌کنیم؛ به جای مبارزه با معلول‌ها مبارزه با علت‌ها را در پیش گرفتیم تا بستر‌های فسادزا را اصلاح کنیم.

آیت‌الله رئیسی در این باره افزود: ممکن است در این مسیر مشکلاتی هم پیش بیاید، اما یقین داریم اصلاح بستر‌های فسادزا می‌تواند وضعیت و شرایط اقتصادی را برای فعالان اقتصادی بهتر از قبل کند.
رئس جمهور با تاکید بر اینکه دولت با هرگونه رابطه ناسالم، رشوه، رانت و یا فساد مقابله خواهد کرد، گفت: یقین داریم در این مبارزه و ایستادگی مردم دولت را همراهی خواهند کرد.

رئیسی تلاش برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را دیگر اولویت دولت در حوزه اقتصاد خواند و افزود: علاوه بر اصلاحات اقتصادی، سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی را دنبال می‌کنیم، زیرا این امر آثار ضدتورمی دارد. همچنین یکی از نگرانی‌ها و برنامه‌های دولت، مهار تورم است. مردم بدانند همراهی‌شان با مسوولین بسیاری از رانت‌خواری‌ها را از اساس ریشه‌کن خواهد کرد.

 بهره‌گیری از نظرات نخبگانی، فرصتی برای نظام حکمرانی کشور است


آیت الله در ادامه سفر خود به دیدار خانواده شهدا، ایثارگران و نخبگان استان مرکزی رفت. وی در این دیدار با تاکید بر ضرورت ارتباط موثر و مستمر دولت با نخبگان گفت: دیدگاه‌ها و مشورت‌های نخبگانی، فرصتی برای نظام حکمرانی کشور است و دولت مصر به بهره‌گیری از این فرصت است.

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت استفاده از تجربیات ۴۳ ساله پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گفت: در مقطع فعلی برای کاهش فاصله میان وضع موجود و وضع مطلوب، نیازمند یک تحول جدی در ساختار‌های اداره کشور هستیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه تحول در فرایند‌ها یکی از ملزومات و ابزار تغییر وضع موجود است، اظهار داشت: تا زمانی که فرایند‌ها و سازوکار‌ها تغییر نکند، تحولی ایجاد نمی‌شود.

آیت‌الله رئیسی در ادامه سخنانش با تاکید بر ضرورت بهره‌گیری از نیرو‌های بومی در استان، تصریح کرد: بهره‌گیری از نیرو‌های کارآمد، مخلص، نخبه، حزب‌اللهی و تحول‌گرا از ضروریات ایجاد تحول واقعی است.
رئیس جمهور با اشاره به ظرفیت‌های بسیار زیاد استان مرکزی برای پیشرفت، تصریح کرد: استان مرکزی، استانی صنعتی است و باید زیرساخت‌های موجود در آن در راستای رونق تولید و ایجاد اشتغال فعال شود. برای تحقق این هدف لازم است در نوع مدیریت واحد‌های تولیدی که غیرفعال بوده یا با کمترین ظرفیت در حال فعالیت هستند، تغییر ایجاد شود.

رئیسی با اشاره به بروز مشکلات برای واحد‌های تولیدی پس از خصوصی‌سازی نادرست در سال‌های گذشته، اظهار داشت: در این فرایند ناصحیح خصوصی‌سازی، کارگاه‌ها و کارخانه‌ها به افراد کم‌توان، بی‌انگیزه و بدون تخصص، واگذار شد و متاسفانه این واحد‌ها پس از مدتی دچار وقفه، آسیب جدی و تعطیلی شدند.

رئیس جمهور با تشریح اقدامات خود در زمان تصدی ریاست قوه قضاییه در رسیدگی به پرونده‌های خصوصی‌سازی گفت: با رسیدگی به این پرونده‌ها کاملا معلوم شد این نوع از خصوصی‌سازی نادرست بود. خصوصی‌سازی یک ضرورت است، اما نه به قیمت تاراج اموال عمومی و کاهش تولید و اشتغال؛ ما این شرایط خصوصی‌سازی را متوقف کردیم.

آیت‌الله رئیسی در این باره افزود: اصل خصوصی‌سازی قانون است، اما باید درست انجام شود تا به تولید و اشتغال بیانجامد. باید کارخانه‌های نیمه‌فعال و تعطیل، فعال شوند و به چرخه تولید بازگردند که این کار در استان مرکزی با اولویت انجام خواهد شد.

رئیس جمهور ضمن ابراز ناخرسندی از واگذاری حق بهره‌برداری برخی از معادن در سال‌های گذشته به افراد غیرمتخصص گفت: حتما باید تغییرات جدی در نحوه اداره معادن ایجاد شود و حق بهره‌برداری از معادن به افراد دارای تخصص و فعال در این بخش واگذار شود.

رئیسی تاکید کرد: نباید اجازه داده شود روابط ناسالم جای روابط صحیح و درست را بگیرد. رابطه ناسالم اداری در همه دولت‌ها ناپسند و در این دولت ناپسندتر است.

رئیس جمهور با ابراز نگرانی از آلایندگی برخی صنایع در شهر اراک اظهار داشت: توسعه یافتگی یک ضرورت، اما فرع بر حفاظت از محیط زیست است. مساله محیط زیست و آ‌لاینده‌ها از قدیم در این شهر مطرح بوده، لذا طرح جامع کاهش آلودگی هوا یکی از طرح‌های ضروری و اولویت‌دار دولت مردمی برای استان مرکزی و شهر اراک است. همانطور که یکی از نخبگان هم گفتند معتقدم هزینه کردن در محیط زیست سرمایه‌گذاری است.

آیت‌الله رئیسی با اشاره به اهمیت مساله خانواده اظهار داشت: امروز در جهان خانواده تهدید می‌شود. زشت‌ترین و قبیح‌ترین کار‌ها شاخص‌های تمدن معرفی می‌شود و هر کشوری به این کار‌های زشت تن دهد به عنوان کشور متمدن و هر کشوری که از این کار‌ها جلوگیری کند و به افراد منحرف میدان ندهد، به عنوان کشور عقب‌مانده معرفی می‌شود. این بدترین نوع نگاه به اخلاق، معنویت و حیات انسان است.
رئیس جمهور افزود: این نگاه آلوده، باعث انقطاع نسل بشر است، اما در مقابل ما داریم به خاطر توجه کردن به خانواده از ناحیه نظام سلطه مورد ستم قرار می‌گیریم. نظام خانواده باید به عنوان محوری‌ترین مساله مورد حمایت قرار گیرد.

رئیسی با اشاره به نقش و جایگاه زنان در جامعه تاکید کرد: امروز زنان در عرصه‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی نقش‌آفرین هستند و این نقش‌آفرینی از برکات انقلاب اسلامی بوده است.

رئیس جمهور در مورد حمایت از بازنشستگان و برنامه‌های دولت در این حوزه گفت: در دولت نسبت به حمایت از بازنشستگان تردید نداریم، ما خود را موظف به توجه به بازنشستگان می‌دانیم.

آیت‌الله رئیسی با تشریح اقدامات دولت برای اصلاح نحوه اختصاص ارز به کالا‌های وارداتی، بر ضرورت مهار و کنترل تورم تاکید کرد و گفت: تمام اقدامات دولت از ابتدای فعالیت بر این محور بوده که از اقدامات تورم‌زا همچون استقراض از بانک مرکزی و افزایش پایه پولی جلوگیری کند. سعی کردیم حقوق بازرگانی را کاهش دهیم تا آثار تورمی ایجاد نشود و در این زمینه از مجلس خواستیم مواردی که آثار تورمی دارد، اجرا نشود.

رئیس جمهور در پایان با ابراز خرسندی از تشکیل شورای‌عالی جهادسازندگی تصریح کرد: تشکیل شورای‌عالی جهادسازندگی امر مبارک و درستی است که برای هماهنگی گروه‌های جهادی در کشور ایجاد شد.

دولت اجازه نخواهد داد معادن استان مرکزی حیاط خلوت افراد ناصالح شود و حقوق مالکانه مردم و دولت را نپردازند


سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور عصر امروز با حضور در جمع پرشور اقشار مختلف مردم این استان ضمن تبریک و گرامیداشت روز اراک گفت: روز اراک یادآور حماسه‌آفرینی شرکت‌های صنعتی و فنی شهر اراک در پشتیبانی از دفاع مقدس است. چرا کارخانجات صنعتی اراک در مرداد سال ۶۵ باید مورد تهاجم قرار بگیرد؟ چون دشمن احساس کرد که کارگران غیور و زحتمکش با عزمی راسخ در خط مقدم پشتبانی از رزمندگان هستند و تجهیزات مورد نیاز جبهه‌ها را تامین می‌کنند.

آیت‌الله رئیسی افزود: استان مرکزی علاوه بر تقدیم قریب ۷ هزار شهید و هزاران ایثارگر و جانبار به انقلاب اسلامی، مهد مفاخر بزرگی همچون امام راحل (ره) است که نه فقط فخر اراک و ایران بلکه فجر جهان اسلام هستند و برای بشریت افتخار آفریده‌اند.

رئیسی با اشاره به جایگاه بی‌بدیل امام خمینی (ره) در معماری انقلاب شکوهمند اسلامی، خاطرنشان کرد: امام بزرگوار احیاگر اسلام در قرن حاضر و عصر کنونی بود و نام و یاد او نماد همه ارزش‌ها و خوبی‌ها در کشور است.

رئیس جمهور در ادامه استان مرکزی را قطب صنعت و تولید کشور خواند و گفت: اگرچه صنایع بزرگی در استان مرکزی وجود دارد، اما متاسفانه در سال‌های گذشته برخی خصوصی‌سازی‌های نادرست برخی شرکت‌های بزرگ این استان را دچار مشکل کرد که دولت برای رفع این مشکل کارگروه‌هایی برای به روز کردن نظام ارزش‌گذاری در روند واگذاری‌ها تشکیل داده است.

رئیس جمهور در ادامه فعال کردن صنایع نیمه‌تعطیل در استان مرکزی را موجب ایجاد اشتغال و رونق تولید عنوان کرد و گفت‌: برای ما پسندیده نیست که در این استان با وجود ظرفیت‌های بزرگ صنعتی و کشاورزی، شاهد مشکل بیکاری باشیم. حتما با کمک دولت واحد‌های نیمه تعطیل فعال و تولید رونق خواهد گرفت و مشکل اشتغال تا حد زیادی حل خواهد شد.

رئیسی در ادامه به ظرفیت معدنی استان مرکزی اشاره کرد و گفت: معادن چه در این استان و چه در سایر استان‌ها جزء سرمایه‌های ملی کشور است و باید به درستی از این سرمایه‌ها صیانت شود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت نمی‌پذیرد که معادن به افراد ناصالح واگذار شود، افزود: هرگز این را بر نمی‌تابیم که افرادی معادن را حیات خلوت خود قرار داده و حقوق مالکانه مردم و دولت را نپردازند. برای برون‌رفت از این شرایط، کارگروهی را تعیین می‌کنیم که با فعالیت آن، این معادن به افراد واجد شرایط واگذار شود و مردم شاهد آبادانی در شهر‌ها و محلات خود باشند.

آیت‌الله رئیسی همچنین رفع مشکلات صنایع سنگین و کارگاه‌های کوچک و همچنین برطرف کردن موانع تولید را از ماموریت‌های جدی وزرای صمت و نیرو در استان مرکزی عنوان کرد.

رئیسی در ادامه با اشاره به اینکه استان مرکزی، از ظرفیت‌های خوبی در حوزه کشاروزی و دامداری برخوردار است، تصریح کرد: برخی کشاورزان با وجود امکاناتی نظیر آب و برق و جاده و خانه بهداشت و مدرسه در روستاها، تمایلی به ماندن در روستا ندارند چرا که احساس می‌کنند اقتصاد روستا فعال نیست و کشاورزی برای آن‌ها صرفه اقتصادی ندارد. بر این اساس فعال‌سازی اقتصاد روستا در دستور کار دولت است و می‌توان با کشاورزی قراردادی و خرید تضمینی محصولات از سوی دولت، کشاورزان و دامداران را مورد حمایت قرار داد.

رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود آلودگی هوا را از دیگر دغدغه‌های مهم مردم استان مرکزی عنوان کرد و گفت: توسعه‌یافتگی در این کشور باید همراه با حفظ محیط زیست باشد، ما به صنعت و پیشرفت صنعتی بسیار اهمیت می‌دهیم، اما این مهم مشروط به حفاظت جدی و کامل از محیط زیست است، چرا که اگر محیط زیست آسیب ببیند توسعه صنعتی به ضد خودش تبدیل خواهد شد.

رئیسی با بیان اینکه صنایع کشور باید در حوزه محیط زیست هزینه کنند و هزینه در این حوزه سرمایه‌گذرای برای کشور است، افزود: هوای پاک حق مردم است و دولتمردان وظیفه دارند با جدیت از این حق مردم صیانت کنند.

رئیس جمهور خطاب به مردم و جوانان استان مرکزی گفت: دولت تنها در صورت حمایت و همراهی مردم است که می‌تواند برنامه‌های خود را عملی کند. دولت مردمی شعار نیست بلکه معنای آن میدان دادن به مردم در تمام سطوح است.

آیت الله رئیسی با بیان اینکه امروز میدان دادن به مردم در اقتصاد و فرهنگ و مسائل اجتماعی یک اصل مهم است تاکید کرد: تجربه نشان داده هر کجا به مردم اعتماد کردیم موفق شدیم. ما رمز موفقیت دولت را مردمی بودن می‌دانیم و معتقدیم گره تمامی مشکلات کشور با دستان توانمند مردم کشورمان گشوده خواهد شد.

 هاضمه نظام اسلامی فساد را نمی‌پذیرد همانطور که هاضمه طبیعت باطل را نمی‌پذیرد


آیت‌الله رئیسی امشب در نشست شورای اداری استان مرکزی در اراک هم شرکت کرد.

رئیس جمهور در این نشست اظهار کرد: هاضمه نظام اسلامی فساد را نمی‌پذیرد همانطور که هاضمه طبیعت باطل را نمی‌پذیرد.

وی گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی و در همه دولت‌ها فساد به هیچ‌وجه زیبنده نظام جمهوری اسلامی نبوده و در دوران خدمت دولت فعلی نیز اصلاً زیبنده نیست.

رئیس جمهور ادامه داد: مسوولیت‌پذیری در ذات خودش پاسخگویی به دنبال دارد انسان باید برای هر تکلیفی که بر عهده دارد پاسخگو باشد آن‌هم پاسخی که حجت باشد و قبل از هر چیز باید پاسخگوی خداوند باشیم.

رئیسی با بیان اینکه همه ما نسبت به خودمان و جامعه مسؤولیت داریم، بیان کرد: فردی که نسبت به خود و اطرافش حس و مسوولیتی نداشته باشد در واقع انسانی مرده محسوب می‌شود مگر می‌شود فقر، تبعیض، فساد و... را دید و برافروخته نشد.

وی ابراز کرد: جامعه سالم ناهنجاری‌ها را نمی‌پذیرد چراکه سنگ بنای جامعه سالم اخلاقیات و معنویت است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه استان مرکزی مهد بزرگان و مفاخر کشور است، خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) یکی از این بزرگان است که نه‌تن‌ها فخر استان که فخر جهان، عالم و عدالت‌خواه است و پرچم عدالت‌خواهی را در جهان بلند کرد.

رئیسی با بیان اینکه استان مرکزی با اهدای بیش از ۶ هزار شهید به انقلاب اسلامی تاریخ‌ساز شده است، گفت: باید یک اقدام جهشی در استان انجام و وضعیت فقر، بیکاری، جاده‌های مواصلاتی و سایر مشکلات موجود در این استان هرچه سریع‌تر مرتفع شود.

وی توکل به خدا و اعتماد به نفس را راه‌کار حل مشکلات در کشور دانست و افزود: بیشترین سهم برای موفقیت در یک سازمان را مدیریت آن مجموعه بر عهده دارد و بالاترین سهم موفقیت برای تحول در استان مرکزی نیز سهم مدیریت است.

رئیس جمهور اضافه کرد: انتظار مردم از ما مدیران آن است که مسائل و مشکلات را بشناسیم، راهکار آن را بیابیم و با تلاشی مجدانه و انقلابی دنبال گره‌گشایی از مشکلات مردم باشیم.

رئیسی با بیان اینکه مردم در نظام ما مؤلفه قدرت هستند، عنوان کرد: هرچه اعتماد مردم به کارآمدی دولت بیشتر شود مؤلفه قدرت بیشتر خواهد شد.

وی ادامه داد: عمل انقلابی، روحیه جهادی و پیگیری مجدانه را سرلوحه کار خود قرار دهید همان‌گونه که رزمندگان اسلام در جبهه‌ها فعالیت می‌کردند چراکه امروزه نیازمند نگاه جهادی هستیم تا کار‌ها را پیگیری و مشکلات را مرتفع کنیم.

 بیش از ۲۲۰ مصوبه برای پیشرفت و آبادانی استان مرکزی؛ رسانه‌ها اجرای مصوبات را پی‌گیری کنند تا مردم نتایج آن را ببینند


رئیس‌جمهور بخش پایانی سفر خود را مانند سفر‌های استانی دیگر به حضور در نشست خبری اختصاص داد تا پاسخگوی سوالات اهالی رسانه باشد.

رئیسی در این نشست گفت: تامین سرمایه در گردش، آلودگی هوا، آب شرب و کشاورزی از مسائل مهمی بود که رسیدگی به آن‌ها در اولویت برنامه‌ها قرار گرفت

وی تاکید کرد: در مجموع مصوبات امروز در حوزه‌های زیر بنایی، آب‌وخاک، کشاورزی، آموزشی‌وفرهنگی، درمانی، اشتغالزایی، صنعت‌ومعدن، رفاهی و اجتماعی‌وانتظامی و قضایی است.

رئیس جمهور از تصویب بیش از ۲۲۰ مصوبه برای پیشرفت و آبادانی استان مرکزی؛ خبر داد و از رسانه‌ها خواست اجرای مصوبات را پی‌گیری کنند تا مردم نتایج آن را ببینند.

وی افزود: این طرح‌ها اعتبارات زیادی می‌طلبد، ولی چون جزو ضروریات بود مقرر شد انجام شود؛ ۵۰ طرح در حوزه‌های زیربنایی، ۳۹ طرح در حوزه آب و خاک و کشاورزی، ۶۵ طرح فرهنگی، آموزشی و ورزشی، ۲۰ طرح تکمیل بیمارستان‌ها، ۹ طرح اشتغال به‌طور خاص، ۸ طرح در حوزه صنعت و موارد دیگر از جمله این طرح‌ها است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: در راستای تولید و کار دانش بنیان ظرفیت بسیاری هم در اشتغال و کارآفرینی وجود دارد؛ از جمله مشکلات آذرآب، هپکو و سایر موارد این است که باید سرمایه در گردش داشته باشند تا بتوانند کار خود را دنبال کنند.

رئیسی عنوان کرد: برای رونق محصول این صنعت‌ها باید جلوی واردات بگیریم، وقتی تجهیزاتی داریم که در کشور تولید می‌شود چه نیازی به واردات داریم؛ باید جلوی واردات بی‌رویه گرفته شود، باید از کالا و ماشین‌آلات تولیدی خودمان استفاده کنیم، کار تولیدی قابل تحسینی به دست کارگران ما انجام می‌شود و نیابد این محصولات را از خارج وارد کنیم.

وی اضافه کرد: مشکلات دیگر صنایع که دچار تعطیلی یا نیمه‌تعطیل شدند مربوط به اصلاح مدیریت و هیأت مدیره است که باید مدیران جهادی و مصمم به کار گرفته شود تا بتواند کار‌ها را پیش ببرد.

رئیس‌جمهور ادامه داد: مخالف خصوصی‌سازی نیستیم، اما به شرط اینکه خصوصی‌سازی درست با توانمند کردن بخش خصوصی، شناسایی موانع تولید و رفع آن همراه باشد.

رئیسی ابراز کرد: در سطح کشور کار‌های خوبی در این زمینه انجام شده که باید در سطح استان نیز انجام شود تا رشد جهش داشته باشد.

وی افزود: نسبت به فعال کردن صنایع تعطیل و نیمه تعطیل کمبود آب شرب و آب کشاورزی ساماندهی پساب تصمیم‌گیری شده، تکمیل پروژه‌های آبرسانی و احداث بهسازی آن مواردی تصویب شده برای آلودگی هوا اعتباراتی تخصیص پیدا کرده است؛ یک هزار هکتار درختکاری، تکمیل ایستگاه پایش گرد و غبار همچنین نصب فیلتر کاهنده آلودگی توسط شرکت‌ها که البته برخی نسبت به نصب آن اقدام کردند، ولی کافی نبوده است.

رئیس‌جمهور بیان کرد: صنایع نسبت به مسؤولیت اجتماعی خود درآمدی را اختصاص دهند؛ بخشی از درآمد خودشان را برای مسؤولیت اجتماعی هزینه کنند.

رئیسی در پاسخ به خبرنگار فارس در خصوص انتقال دفاتر صنایع بزرگ به استان گفت: اینکه دفاتر صنایع در تهران باشد قطعاً هزینه‌بر است و پیگیری می‌کنیم که این امر قانون یا دستورالعمل بوده، اصل این سیاست چه قانون باشد چه آیین‌نامه، فکر قابل تحسینی است و باید اجرا بشود.

وی عنوان کرد: اگر سلیقه مدیریتی نیز باشد سلیقه خوبی است که این مورد را دنبال می‌کنیم و کار ارزشمندی است که باید دنبال شود.

منبع: خبرگزاری فارس

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده