به گزارش میمتالز، وی افزود: با استفاده از اقتصاد دانش بنیان به دنبال ایجاد تحول ناظر به فرآیندها و اصلاح ساختارها هستیم. ما در شستا میخواهیم یک گام رو به جلو ناظر به این مساله برداریم. لازمه این امر این است که ظرفیتهای هلدینگها در اقتصاد دانش بنیان به صورت تخصصی احصا شود. باید بررسی شود چگونه و به چه شکلی میتوان از ظرفیتهای خوب دانش بنیان استفاده کرد.
مدیرعامل شستا با اشاره به لزوم سرمایهگذاری در موضوع دانش بنیان تصریح کرد: در سرمایهگذاریها در حوزه دانش بنیان باید ریسکپذیر باشیم. علاوه بر این باید جنس فعالیت دانش بنیان از نوع سرمایهگذاری باشد، یعنی باید هزینه و فایده داشته باشد.
وی با اشاره به لزوم حرکت مساله محور در حوزه دانش بنیان تصریح کرد: در بحث اقتصاد دانش بنیان توجه به ساخت داخل بسیار مهم است. ساخت داخل مساوی است با کاهش خروج ارز از کشور. امروز ایدهها از مدیران و پروژهها بسیار فاصله دارد. باید در این حوزه جدیت داشت و تلاش کرد. این حرکت، این ساخت داخل و این نوآوری به آسانی به دست نمیآید. باید نوآوری، بهره وری و فناوری در راس امور اقتصادی در گروه شستا مورد توجه قرارگیرد.
بازیان با اشاره به لزوم توجه به ظرفیتهای صادراتی در منطقه گفت: تراز تجاری، شاخصهای وارداتی و صادراتی هلدینگها باید مشخصا اعلام شود. امروز ظرفیتهای صادراتی بسیار خوبی به واسطه تحولات اخیر در روابط کشورهای منطقه برای شرکتها به وجود آمده است. روسیه یکی از این ظرفیت هاست که باید به خوبی مورد مطالعه کارشناسی قرار گیرد تا بتوان از ظرفیتهای تجاری آن بهرهمند شد.
وی با اشاره به لزوم نگاه تحولی در ارائه برنامه بودجه سال آینده در هلدینگهای تابعه شستا اظهار کرد: اصلاح پرتفو، افزایش تولید، بهره وری، تحول و فعالیت دانش بنیان از جمله موارد مهمی است که باید در بودجه دیده شود. همچنین باید شرکتهای کم سودده و زیانده تعیین تکلیف شوند. باید با احصای این شرکتها و انجام اقدامات لازم آنها را از وضعیت کنونی خارج و به سود رساند.
منبع: دنیای اقتصاد