تاریخ: ۲۶ دی ۱۴۰۱ ، ساعت ۲۰:۲۵
بازدید: ۱۶۳
کد خبر: ۲۸۸۷۶۴
سرویس خبر : آهن و فولاد

هدف‌گذاری فولاد هرمزگان؛ حرکت به سوی هدف صفر حادثه

هدف‌گذاری فولاد هرمزگان؛ حرکت به سوی هدف صفر حادثه
‌می‌متالز - ایجاد محیط ایمن برای کارکنان ضمن افزایش بازدهی و نشاط در محیط کار، سبب کاهش هزینه‌های انسانی و آسیب‌ها و خسارات نیز می‌شود. اگر برنامه ایمنی، بهداشت و محیط زیست در اولویت قرار گیرد، شرکت‌ها می‌توانند به طور موثرتری با کارکنان ارتباط برقرار کنند. شرکت فولاد هرمزگان با پیاده‌سازی ساختار HSE در راستای توجه به نیروی انسانی به‌عنوان اصلی‌ترین سرمایه سازمان؛ بهبود فرآیند‌های کاری در راستای تولید و عملیات بهره‌ور و توجه به موضوعات زیست‌محیطی برای تحقق توسعه پایدار را یکی از اهداف و معیار‌های اصلی خود در فعالیت‌های شرکت می‌داند.

هدف‌گذاری فولاد هرمزگان؛ حرکت به سوی هدف صفر حادثه

به گزارش می‌متالز، در همین راستا و با توجه به یازدهمین سالروز افتتاح شرکت فولاد هرمزگان گفت‌وگویی با علی اکبر محمود صالحی مدیر واحد HSE شرکت انجام شده است که در ادامه می‌خوانید.

در حوزه HSE چه برنامه‌ها و راهبرد‌هایی را در فولاد هرمزگان به پیش می‌برید و به چه دستاورد‌هایی رسیده‌اید؟

در راستای پیاده‌سازی نظام مدیریت استراتژیک شرکت فولاد هرمزگان دو هدف اصلی (ارتقای ایمنی و سلامت کارکنان و ارتقای عملکرد زیست محیطی شرکت) در نظر گرفته شده است که در راستای تحقق این اهداف برنامه‌ها و اقدامات مختلفی تدوین و در دست اجرا است.

اهم برنامه‌ها و اقدامات پیاده‌سازی شده و در دست اقدام شامل استقرار سیستم‌های مدیریت ایمنی و بهداشت (ISO۴۵۰۰۱)، مدیریت محیط زیست (ISO۱۴۰۰۱)، بازنگری مدیریت ارزیابی ریسک در کل سازمان، بازنگری طرح‌های آمادگی و واکنش در شرایط اضطراری، بازنگری جنبه‌های زیست محیطی فعالیت‌ها و چرخه عمر محصول، نیازسنجی و برگزاری دوره‌های آموزش HSE متناسب با مشاغل مختلف سازمان، پیاده‌سازی نظام ارزیابی عملکرد HSE واحد‌ها و پیمانکاران، پایش و اندازه‌گیری عوامل زیان‌آور محیط کار و آلاینده‌های زیست محیطی به منظور کنترل و تطابق با استانداردها، فرهنگ‌سازی از طریق پیاده‌سازی نظام‌های مشارکتی کارکنان در حوزه HSE و تقدیر از واحد‌ها و نفرات برتر، پیاده‌سازی نظام ارتقای عملکرد HSE شرکت‌های پیمانکاری، اجرای پروژه‌های مهندسی در حوزه ایمنی، بهداشت و محیط زیست به منظور بهبود شرایط محیط کار، ارزیابی اثرات زیست محیطی طرح‌های توسعه، عقد تفاهم‌نامه با مراکز دانشگاهی و اجرای پروژه‌های بهبود در حوزه HSE، بهبود وضعیت بیمه تکمیل درمان کارکنان، راه‌اندازی صندوق درمان جهت کارکنان امانی و پیمانی به منظور مساعدت در پرداخت هزینه‌های درمانی خارج از تعهدات بیمه تکمیل درمان، راه‌اندازی مرکز همیار کارکنان.

اجرا و پیاده‌سازی این برنامه‌ها منجر به بهبود مستمر شاخص‌های HSE از جمله کاهش ضریب شدت و تکرار حوادث گردیده است؛ به گونه‌ای که اهداف تعیین شده در زمینه کاهش حوادث در سازمان در چند سال اخیر محقق شده است. در حوزه درمان اقدامات انجام شده منجر به افزایش رضایتمندی کارکنان شده است.

مهم‌ترین چالش‌هایی که در بحث ایمنی، سلامت و محیط‌زیست با آن روبه‌رو هستید، چه مواردی است؟

علی‌رغم اجرا و پیاده‌سازی برنامه‌هایی که تاکنون منجر به بهبود‌هایی در شرایط ایمنی، سلامت و میحط زیست شرکت شده است. با این حال به دلیل وجود یکسری ایرادات زیرساختی که از ابتدای راه‌اندازی شرکت وجود داشته از جمله راندمان پایین غبارگیرها، نقص در سیستم حمل مواد، عدم تکمیل و راه‌اندازی سیستم‌های اعلام و اطفای حریق، عدم ساماندهی روان‌آب‌های سطح شرکت، نبود زیرساخت لازم جهت استقرار شرکت‌های پیمانکاری، محدودیت‌های مربوط به فعالیت در منطقه ویژه بخصوص در حوزه مدیریت پسماند، کمبود مراکز درمانی تخصصی و فوق تخصصی در استان از جمله چالش‌هایی است که در حوزه HSE می‌توان به آن‌ها اشاره کرد.

تسریع در روند اجرای پروژه‌های مهندسی، همگرایی بیشتر صنایع فولادی مستقر در منطقه ویژه در خصوص اصلاح آیین‌نامه‌های مدیریت پسماند و تسهیل در خروج ضایعات از منطقه ویژه، همگرایی صنایع استان در راستای مسئولیت‌های اجتماعی با تمرکز بر تقویت زیرساخت‌های درمانی از جمله راه‌اندازی مراکز تخصصی و فوق تخصصی به عنوان راهکاری به منظور کاهش پیامد‌های ناشی از چالش‌های فوق است.

چه تفاوتی میان فولاد هرمزگان با فولاد مبارکه در زمینه‌های ایمنی و بهداشت فردی وجود دارد، ناشی از چه عواملی است؟

با توجه به قدمت بالای شرکت فولاد مبارکه در مقایسه با شرکت فولاد هرمزگان که تجارب ارزنده‌ای در همه زمینه‌ها کسب کرد. این موضوع در زمینه HSE نیز مشهود بوده و یکی از سیاست‌های کلی شرکت فولاد مبارکه پیاده‌سازی این تجارب در شرکت‌های تابعه از طریق انتقال دانش فنی و تعاملات فی مابین است.

بحث تحریم‌ها چه تاثیرات سوئی بر مباحث ایمنی و سلامت داشته است؟

وضع تحریم‌های ظالمانه سبب ایجاد مشکلاتی در خصوص خرید تجهیزات و قطعات در سالیان اخیر گردیده است که این موضوع سبب کاهش کیفیت برخی از قطعات و تجیهیزات و تاثیر بر ضریب ایمنی آن‌ها شده است هرچند که این موضوع فرصتی را جهت بومی‌سازی قطعات و اتکا بر دانش و توانمندی‌های داخلی فراهم کرده است.

جایگاه شرکت فولاد هرمزگان را در صنعت فولاد ایران به لحاظ مباحث ایمنی در کجا می‌بینید؟ جزو شرکت‌های موفق هستید یا خیر؟

با توجه به پیشرو بودن فولاد مبارکه در حوزه HSE نسبت به سایر صنایع فولادی کشور، فولاد هرمزگان نیز با بهره‌گیری از دانش فنی شرکت فولاد مبارکه جزو شرکت‌های موفق در این زمینه است. در این رابطه می‌توان به کسب مقام برتر ایمنی در بین صنایع استان‌های جنوب شرق کشور (کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان) اشاره کرد.

چالش آب در فولاد هرمزگان چگونه برطرف شده است؟

یکی از مزیت‌های فولاد هرمزگان که همیشه به عنوان یک صنعت سودآور مطرح می‌شود نسبت به همه صنایعی که خارج از حوزه ساحلی هستند عدم نیاز این صنعت به آب‌های زیرزمینی و سطحی بوده است. کل آب موردنیاز ما از دریا تامین می‌کنیم، این آب شیرین می‌شود و در این زمینه تقریبا مشکلی نداریم و این خودش می‌تواند مزیت و موفقیت بزرگی باشد، چون مکان‌یابی و جانمایی مناسبی برای این صنعت دیده شده است.

منابع انسانی شما در واحد HSE چند نفر هستند؟ آیا نیرو‌ها به صورت تخصصی هستند و دانش این کار را دارند و کفاف فعالیت‌های شما را می‌دهند؟

یکی از مزیت‌های واحد HSE در شرکت فولاد هرمزگان، جذب و به کارگیری نیرو‌های تحصیل‌کرده و مرتبط با ایمنی، بهداشت و محیط زیست است. همچنین با توجه به برگزاری دوره‌های آموزشی موثر و کسب تجربه، وضعیت مطلوبی در این زمینه فراهم است.

آیا مباحث دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها در واحد HSE دنبال می‌شود؟

بله در حوزه سلامت کار‌های ویژه‌ای دنبال می‌شود و یک سری اقداماتی هم صورت گرفته است و بطورکلی از مباحث دانش‌بنیان استقبال می‌کنیم. ما برای این حوزه برنامه‌هایی داریم و چند طرح هم تاکنون با دانشگاه‌های علم و صنعت، هرمزگان و اصفهان در حوزه‌های سلامت و محیط‌زیست و ایمنی پیش برده‌ایم.

منبع: خبرگزاری کار ایران (ایلنا)

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده