به گزارش میمتالز، علی جبل عاملی درباره اوضاع بورس در هفتههای اول سال جاری که با رونق نسبی و عبور شاخص از رکورد سه سال پیش و ۲.۱ میلیون واحدی همراه شده، اعلام کرد: شاید مهمترین عامل تداوم رونق و ورود نقدینگی به بازار، بازگشت و حفظ اعتماد سهامداران و ایجاد ثبات باشد که تلاشهایی پیرامون این موضوع صورت گرفته است.
تداوم اخبار مثبت از روابط بینالمللی، منطقهای و توافقات هستهای میتواند توجه سرمایهگذاران را از بازارهای رقیب به سمت بورس جلب کند و منجر به جذابیت شرکتها بر اساس صادرات، تسهیل واردات و ارتباط بینالمللی شود.
عوامل دیگر نیز با وزن کمتر مانند تداوم عرضه محصولات مختلف با قیمتهای غیردستوری در بورس کالا و رینگ صادراتی، بهبود صورتهای مالی، نرخ بهره بدون ریسک در سیستم بانکی و اوراق قابل معامله در بورس، نرخ تسعیر رسمی ارز و مدیریت شناور ارز و ثبات تصمیمات، مدیریت مصرف انرژی به خصوص در برق و گاز و جلوگیری از قطعی در تابستان و زمستان، نرخ خوراک صنایع پتروشیمی، فولادی، نیروگاهی و سیمانی، افزایش نرخ رشد بخش واقعی اقتصاد و ... بر آینده بورس تأثیرگذار خواهند بود.
در این میان کنترل و هدایت نقدینگیریال مهمترین عامل موثر بر بازار سرمایه طی سال جاری است. به طوریکه نرخ رشد پول از سال ۹۶ از ۱۹ به ۴۶ درصد رسیده و رشد نقدینگی (پول و شبهپول) تشدید شده و مردم با توجه به نوسانات ارز ماههای اخیر و با انگیزه حفظ ارزش داراییها یا سفته بازی به خرید خودرو، سکه و ارز روی آوردهاند.
ثبات قیمت ارز، کنترل نرخ بهره در کنار سایر سیاستهای پولی و انضباط مالی میتواند رشد نقدینگی را کند کرده و به جای هدایت به سمت بازارهای غیر مولد رقیب مانند ارزهای دیجیتال یا خودرو به سمت بازار سرمایه هدایت کند.
بورس در وضعیت ارزنده ایی قرار گرفته و تا پایان سال ۱۴۰۲ مثبت پیش بینی شده و به نظر میرسد قیمت سهام بنیادی تا فصل مجامع، افزایشی باشد؛ بنابراین سهامدارات در صورت اجتناب از رفتارهای هیجانی و عدم حضور در صفهای خرید و فروش میتوانند سود مناسبیی کسب کنند.
منبع: بورس پرس