تاریخ: ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ ، ساعت ۱۷:۱۴
بازدید: ۱۴۳
کد خبر: ۳۰۵۹۹۸
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

هفته متعادل، پیش روی بورس

هفته متعادل، پیش روی بورس
‌می‌متالز - بازار سرمایه از هفته گذشته وضعیت نامطلوبی دارد. در سومین هفته خردادماه شاهد حجم پایین معاملات در بازار بودیم و معاملات کم‌جانی داشتیم. این وضعیت در اولین روز از هفته جاری نیز با شدت گرفتن فشار عرضه تداوم یافت. از جمله عمده دلایلی که می‌تواند این روند معاملاتی را توجیه کند موضوع بحث‌های سیاسی است. به نظر می‌رسد عمده‌ترین عوامل اثرگذار بر بازار سرمایه طی هفته گذشته نه اخبار عملکردی شرکت‌های بورسی بلکه اخبار سیاسی بود.

به گزارش می‌متالز، مهم‌ترین اخبار سیاسی تاثیرگذار بر بازار بحث بازگشایی سفارت عربستان در ایران، احتمال آزادسازی حدود ۲۴میلیارد دلار از پول‌های بلوکه‌شده ایران و سفر دکتر فرزین به آمریکا بود. تمام این نشانه‌ها احتمال گشایش‌های جهانی را برای ایران در سطح بین‌الملل افزایش داد و این موارد باعث شد ما شاهد خروج سرمایه از بازار سهام باشیم. با توجه به اینکه احتمال کاهش نرخ دلار می‌رفت، بر اساس احتمالات قیمت دلار کانال ۵۰هزار تومان را نیز از دست داد و طی روز‌های گذشته در محدوده ۴۹هزار تومان قرار گرفت. با توجه به اینکه به صورت سنتی بازار دلار رقیب بازار سرمایه است، در نتیجه این کاهش ما شاهد خروج سرمایه از بورس بودیم. یکی دیگر از عوامل بسیار مهم که بازار سرمایه را تحت‌تاثیر قرار داده معرفی ابزار‌هایی به عنوان پیش‌نیاز برای دوطرفه شدن بازار سرمایه بود که با توجه به عمق کم بازار سرمایه و عدم وجود بلوغ کافی برای دو‌طرفه شدن، به ظن بسیاری از کارشناسان این اقدام نیز اقدام مثبتی ارزیابی نشد؛ بنابراین رفتار روز‌های اخیر بازار سرمایه رفتار مثبتی نبود و این اتفاقات در حالی رقم خورد که چند روز تعطیل بود و تقارن این تعطیلات و اتفاقات با نمایشگاه بانک، بورس و بیمه حجم معاملات را کاهش داد. به‌شخصه انتظار دارم هفته جاری نسبت به هفته قبل هفته متعادل‌تری برای بازار سرمایه باشد و چنان‌چه اخبار بین‌المللی بهتری به بازار سرمایه مخابره شود ما وضعیت بهتری را شاهد خواهیم بود. در غیر این صورت با توجه به اینکه در فصل مجامع قرار داریم و احتمال خروج برخی از سهامداران بعد از کسب سود‌های مجمع از بازار سرمایه وجود دارد، احتمال بازگشت سرمایه و افزایش حجم و ارزش معاملات کمرنگ می‌شود.

در این میان باید این موضوع را خاطرنشان کرد که مدیران و مسوولان کشور با دیدن حجم مراجعه‌کنندگان به نمایشگاه، افرادی را که برای ورود و فعالیت در بازار سرمایه پتانسیل دارند می‌بینند و باید به این نکته توجه کنند چنانچه شرایط مطلوبی در بازار سهام ملاحظه شود افراد مایل به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه هستند. حجم عظیم افراد مخصوصا برای حمایت از غرفه نخبگان بازار‌های مالی که زیر نظر هیچ نهادی هم نبود، نشان داد که مردم به دنبال سرمایه‌گذاری در بورس هستند، اما شرایط کشور این اجازه را به آن‌ها نمی‌دهد؛ بنابراین مدیران و مسوولان ما باید درس بگیرند و متوجه شوند که در صورتی که شرایط بازار به سوی مطلوبیت حرکت کند، می‌توانیم انتظار بهبود شرایط بازار را داشته باشیم.

مریم محبی/ تحلیلگر بازار سرمایه

منبع: دنیای اقتصاد

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده