به گزارش میمتالز، بحث فعالیت معادن کشور همواره با افت و خیزهایی همراه بوده است و نظرات بسیاری در خصوص آسیبهایی که این بخش به محیط زیست و منابع طبیعی کشور وارد میکند از یکسو و از سوی دیگر در مورد محدودیتهایی که موجب شده نتوان از تمام ظرفیتهای این بخش استفاده کرد، اظهار نظرات بسیاری وجود دارد. با این وجود یکی از اصلیترین مباحث پیرامون بخش معدن کشور فرسودگی ماشینآلات و تأثیرات منفی که بر این بخش میگذارد در کنار محدودیت واردات ماشینآلات به روز دنیا است.
آرمان خالقی عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در این خصوص میگوید: با بپذیریم که در بحث ماشینآلات معدنی به شدت کمبود داریم، ضمن اینکه به شدت ماشینآلات موجود فرسوده هستند و نیاز به بازسازی و نوسازی در این حوزه داریم. در واقع این یک نیاز است و این نیاز قاعدتاً باید جبران شود.
خالقی عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران: تولید کنندگان داخلی ماشینآلات معدنی ظرفیت کافی را برای ما فراهم نمیکنند آن هم در شرایطی که واردات ماشینآلات دست دوم هم منع دارد و لذا در شرایطی که بعضاً ماشینآلات تخصصی را نمیتوانیم در کشور تولید کنیم و این مشکلات هست گفته میشود صرفاً برای حمایت از بخش تولید داخل نمیگذارند ماشینآلات بیاید
خالقی افزود: مساله اساسی و قابل تأمل اینجا است که تولید کنندگان داخلی ماشینآلات معدنی هم ظرفیت کافی را برای ما فراهم نمیکنند. این در حالی است که واردات ماشینآلات دست دوم هم منع دارد و مشکل دارد و لذا در شرایطی که بعضاً ماشینآلات تخصصی را نمیتوانیم در کشور تولید کنیم و این مشکلات هست گفته میشود صرفاً برای حمایت از بخش تولید داخل نمیگذارند ماشینآلات بیاید، که این امر صنعتگران بخش را با چالشهایی اساسی مواجه میکند.
وی خاطرنشان کرد: برآوردن نیاز معدن کاران کشور در خصوص ماشینآلات معدنی یک نیاز اضطراری است چرا که بسیاری از ظرفیتهای معدنی به دلیل اینکه این تجهیزات و ماشینآلات فراهم نشده رسماً معطل هستند. در واقع این جریان به مانند این است که برای حمایت از یک کارخانه و تولیدات آن یک ظرفیت ثروت افزایی کشور را معطل نگه داشتهایم که اصولاً این اقدام با عقل معاش همخوانی ندارد.
گفتنی است به گفته فعالان بخش و معدن کاران اگر بخواهیم به عملیات خاکی ۷۵۰ میلیون تنی با یک نسبت باطله ۶ به ۱ برسیم نیاز به یک حجم عملیاتی داریم که دست کم نیازمند بین ۱۰ تا ۱۲ هزار دستگاه جدید است؛ بنابراین طبق نظر کارشناسان ضمن اینکه ۳۷ هزار دستگاه موجود نیاز به بازسازی دارد ما نیاز به ظرفیت جدید برای افزایش عملیات خاکی داریم که این شامل دستگاههای حفاری اکتشافی، دستگاههای راه سازی مثل بولدوزر، ماشینآلات بارگیر، دستگاههای حمل کننده و ... داریم که در این حوزه ۱۲ هزار دستگاه نیاز است.