تاریخ: ۳۱ تير ۱۴۰۱ ، ساعت ۱۴:۱۶
بازدید: ۱۸۸
کد خبر: ۲۶۸۵۵۰
سرویس خبر : معادن و مواد معدنی
عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی مطرح کرد

وزارت صمت با جلوگیری از واردات ماشین آلات بر سر راه فعالیت معادن مشکل ایجاد کرده است

وزارت صمت با جلوگیری از واردات ماشین آلات بر سر راه فعالیت معادن مشکل ایجاد کرده است
‌می‌متالز - عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: مساله مهم این است که به اسم حمایت از تولید داخلی، نباید مانع واردات ابزار‌های مورد نیاز کشور شویم وقتی امکان تولید انبوه آن‌ها در داخل وجود ندارد.

به گزارش می‌متالز، مجتبی یوسفی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره محدودیت‌های ایجاد شده توسط وزارت صمت برای ورود ماشین آلات صنعتی و معدنی به کشور گفت: در حوزه صنعت و موضوعات مرتبط به صنعت اعم از صنایع خرد و صنایع بزرگ و همچنین در حوزه زیر ساختی که به ماشین آلات راهسازی و صنعتی مربوط می‌شود کشور به شدت نیازمند واردات ماشین و ابزار‌هایی هستند که یا به نوعی واسطه تولید به شمار می‌روند یا به صورت مستقیم درتولید مورد استفاده قرار می‌گیرند، از این نظر سیاست مجلس و دولت باید ناظر بر حمایت از تولید داخلی باشد.

وی دراین باره گفت: در وهله اول حمایت مورد نظر دولت و مجلس ناظر به پشتیبانی از شرکت‌های داخلی دانش بنیان است که بتواند ماشین آلات و ابزار صنعت و معدن را تولید کند. قطعا مجلس یازدهم در این موضوع با تصویب حمایت از تولیدات دانش بنیان پیشگام است، چرا که رهبر انقلاب امسال را به این نام مزین نمودند، اما مجلس در دی ماه سال گذشته قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان را که آرزویی بیش از یک دهه مسوولین بود را به تصویب رساند، اما مساله مهم این است که به اسم حمایت از تولید داخلی، نباید مانع واردات ابزار‌های مورد نیاز کشور شویم وقتی امکان تولید انبوه آن‌ها در داخل وجود ندارد.

وی در این باره خاطر نشان کرد: این نکته نباید فراموش شود که ضمن حمایت از تولیدات ملی و تولید دانش بنیان، نباید به گونه‌ای عمل کنیم که با عدم واردات ماشین و ابزار‌های مورد نیاز صنعت و معدن، ضمن بالا بردن هزینه تولید، منجر به کاهش کیفیت و کمیت تولید شویم. مجلس و دولت به هیچ وجه نباید بر قوانین و مصوباتی تاکید کنند که منجر به تحمیل زیان بر مردم می‌شود چرا که تجربه چنین زیان‌هایی را مثل تحمیل خرید لوازم خانگی و صنعت خودروسازی داخلی به مردم را داریم که انحصار ایجاد شده نه تنها در بلندمدت از نظر کیفیت و قیمت درحق مردم اجحاف شد، بلکه منجر به از دست رفتن اعتماد مردم در این حوزه‌ها به مسوولین شد و راندمان کار را به شدت کاهش داد.

مجتبی یوسفی عضو هیات رئیسه مجلس خاطر نشان کرد: در عین اینکه باید از تولید داخلی حمایت کنیم باید واردات ضروری را مهم بدانیم. به همین دلیل سال گذشته هم در کمیسیون تلفیق و در صحن مصوبه‌ای مبنی بر واردات ماشین آلات مورد نیاز صنایع به تصویب رسید با تاکید بر این موضوع که وارداتی تسهیل شود که در کشور به افزایش تولید مورد نیاز کشور کمک کند. متاسفانه تکنولوژی کشور در حوزه ماشین آلات صنعتی و راهسازی که در حوزه بار و مسافر و خدمات سنگین خدمت رسانی می‌کنند بسیار ضعیف است. از سوی دیگر برخی شرکت‌های داخلی به اسم حمایت از تولید داخل روی مردم فشار می‌آورند به طوری که منجر به گران تمام شدن پروژه‌های راهسازی و زیر ساختی می‌شود.

عضو کمیسیون عمران در این باره تصریح کرد: وقتی ماشین آلات مورد نیاز کشور در دسترس نیست بسیاری از خودرو‌های شاغل در حوزه بار و جاده‌ها یا نقل و انتقال کالا‌ها قطعل جان و سلامت مردم را تهدید می‌کنند. قطعا با واردات خودرو‌ها و ماشین‌های سنگین باید خودرو‌های بی کیفیت از دور خارج شود این مساله در خصوص صنعت هم صدق می‌کند چرا که منجر به کاهش کمیت و کیفیت میزان تولیدات کشور می‌شود.

منبع: تحریریه

مطالب مرتبط
عناوین برگزیده
دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه:

دستاورد‌های فولاد مبارکه با در نظر گرفتن محدودیت‌ها خیلی بهتر مشخص می‌شود/ تولید ۵ محصول جدید در فولاد مبارکه تا پایان امسال/ حل بحران آب صنایع استان اصفهان تا ۲ ماه آینده/ افزایش ۱۴.۷ درصدی سود فولاد مبارکه نسبت به مدت مشابه در ۶ ماه نخست امسال/ ما تا پایان سال آینده محدودیت انرژی برق را نخواهیم داشت