به گزارش میمتالز، ۱۸ سکوی تأمین مالی جمعی با مجوز فرابورس ایران و در چارچوب دستورالعمل مصوب شورای عالی بورس در حوزه تأمین مالی جمعی در کشور فعال هستند.
اکثر تأمین مالیهای صورت گرفته از این روش، سررسیدی در حدود یک سال داشته و جذب سرمایهها عمدتا در طرحهای تولیدی حوزههای ماشینآلات و تجهیزات، ابزار پزشکی و محصولات دارویی و آرایشی بهداشتی، صنایع شیمیایی، رایانهای با مبالغی از ۱۱۴ میلیون تومان تا ۲۵ میلیارد تومان بوده است.
شایان ذکر است از زمان شکلگیری موضوع تأمین مالی جمعی، شرکت فرابورس ایران نیز در راستای عمل به مسوولیتهای اجتماعی خود، برای اهداف خیرخواهانه از این روش تأمین مالی استفاده کرده است.
به این ترتیب که فرابورس در سال ۱۳۹۸ با شروع پاندمی کرونا برای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نمادهای «کرونا ۱ و کرونا ۲» به تأمین مالی از محل سکوهای کرادفاندینگ اقدام کرد.
همچنین در سال ۱۴۰۱ نیز به دلیل خسارتهایی که زلزله خوی به همراه داشت در نماد «زلزله خوی ۰۱» اقدام به جمعآوری وجوه با هدف کمک به هموطنان زلزلهزده در خوی داشت.
فرابورس ایران در تلاش است با اقداماتی همچون توسعه سکوهای تأمین مالی جمعی، ایجاد بازار ثانویه معاملات گواهی شراکت تأمین مالی و افزایش سواد مالی در این حوزه، فرهنگ تامین مالی و سرمایهگذاری با این روش را در کشور توسعه بخشد.