به گزارش میمتالز، «مرتضی علیاکبری» که پس از بازدهی ۱۴ درصدی سهم «تجلی» از ابتدای سال در فرابورس و در آستانه برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه با خبرنگاران سخن میگفت، توضیح داد: شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات به عنوان پیشرو در زمینه استخراج و فرآوری از عناصر نادر خاکی، تولید کنسانتره مونازیت و اکسیدهای مرتبط نظیر لانتانیوم، سریوم، نئودیمیوم، یوروپیوم، گادولونیوم، دیسپرزیوم و ... در این عرصه به صورت فعال و مؤثر وارد شده است چرا که روند رو به رشد، اهمیت عناصر نادر خاکی در گزارشهای جهانی و بررسیهای منطقهای، طی سالهای اخیر به طور کامل مشهود است.
وی در برابر این سوال که دریافت این پروانه چه اهمیت و چه تاثیرات میانمدت و بلندمدتی دارد، پاسخ داد: این عناصر برای فناوریهای پیشرفته الزامی و کاربردی است. بررسی بازارهای جهانی این عناصر نشان میدهد که محدودیت یا عدم برآورد تقاضا توسط عرضهکنندگان، عامل اصلی بحرانی شدن این عناصر در آیندهای نزدیک خواهد بود و این عناصر را به موادی با بالاترین اهمیت اقتصادی و بیشترین ریسک تأمین تبدیل نموده است. به گونهای که در سال ۲۰۲۱ مهمترین واردکنندگان عناصر نادر خاکی، آمریکا، چین، ژاپن، فیلیپین و آلمان هستند. این کشورها به دلیل تولید مگنتها، کاتالیستها، باتریها و صنایع پیشرفته به این عناصر به شدت وابسته هستند.
وی با بیان این که با توجه به شرایط عرضه و تقاضای این عناصر و همچنین با عنایت به پتانسیل بالای کشور ایران، شرکت «تجلی» به عنوان اولین هلدینگ پروژه محور، اکتشاف و بهره برداری از معادن مونازیت را در دستور کار خود قرار داد، افزود: با تملک محدودههای معدنی و انجام اکتشافات تخصصی به ذخایر ارزشمندی دست یافته است. متعاقباً با تولید آزمایشی موفقیت آمیز کنسانتره مونازیت در مسیر تولید نیمه صنعتی این محصولات ارزشمند گام برداشته و صدور اولین پروانه بهرهبرداری در سطح کشور و منطقه خاورمیانه به نام شرکت «تجلی» تایید مجددی بر درست بودن انتخاب این مسیر است. شایان ذکر است با تکمیل مطالعات و همکاری با شرکت دانش بنیان همکار روزهای روشنی برای سهامداران آن خواهد بود.
گفتنی است، نخستین مجموعه پروژهمحور بازار بورس ایران با انتشار صورتهای مالی حسابرسیشده دوره ۱۴۰۲، سهامداران را به حضور در مجمع سالیانه در روز ۲۷ خردادماه واقع در سالن تلاش وزارت کار دعوت کرده است. شرکت در این دوره از محل ۷۲۹ میلیارد تومان درآمد عملیاتی به سود خالصی برابر با ۶۷۱ میلیارد تومان رسیده است.
به تعبیری واضحتر در این روزهای بورس تهران که حال اکثریت بازار خوب نیست، شرکت روند متفاوتی را در پیش گرفته و به خوبی به سطح حمایتی خود، قیمت ۲۱۰ تومان، واکنش نشان داده و توانسته از ابتدای سال تقریبا ۱۴ درصد بازدهی به سهامداران تقدیم کند و معاملات سهم نیز این روزها با صف خرید دنبال میشود.
از مهمترین اخبار بنیادی پیرامون شرکت باید گفت که در همین ماه، یکی از پروژههای مهم شرکت یعنی فولاد سرمد ابرکوه وارد خط تولید و تجاریسازی شده؛ بنابراین یکی از اهداف «تجلی» تیک خورده است. پس از بهرهبرداری از این پروژهها، ورود این شرکتها به بورس امری اجتنابناپذیر است. لازمه این کار، ارزشگذاری این مجموعهها بوده و در این حالت، رشد سنگین ارزش بازار و سبد سرمایهگذاریهای شرکت را انتظار داریم.
یکی از اصلیترین مزیتهای رقابتی این شرکت آن است که توسط غولهای کشوری نظیر «ومعادن، کچاد و کگل» هدایت میشود. دامنه عملیاتی گستردهای داشته و در دو سال گذشته محدودههای معدنی پرپتانسیلی با ذخایر مس و طلا، عناصر نادر و پلی متال و سایر فلزات به سبد داراییهای خود اضافه کرده است.
حال صدوراولین پروانه بهرهبرداری کانسنگ عناصر نادر خاکی به جذابیتهای «تجلی» افزوده است.
منبع: تجلی توسعه معادن و فلزات