تاریخ: ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ ، ساعت ۲۲:۴۸
بازدید: ۶۳۳
کد خبر: ۳۴۳۸۳۲
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت

بازدهی چشمگیر ۸۱ درصدی تجلی/ دریافت پروانه بهره‌برداری عناصر نادر خاکی برای اولین بار در خاورمیانه!

بازدهی چشمگیر ۸۱ درصدی تجلی/ دریافت پروانه بهره‌برداری عناصر نادر خاکی برای اولین بار در خاورمیانه!
‌می‌متالز - مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات به منظور تصویب صورت‌های مالی سال ۱۴۰۲ و انتخاب اعضای هیات مدیره با حضور ۹۴.۱۴ درصد سهامداران در مجموعه فرهنگی و ورزشی کار و امور اجتماعی - سالن تلاش برگزار شد.

به گزارش می‌متالز به نقل از روابط عمومی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات به ازای هر سهم معادل ۸۰ ریال معادل ۱۰۰ درصد سود تقسیمی داشت.

هیات رئیسه مجمع:

  • «محمودحسین قائمی‌راد» نماینده معادن و فلزات: رئیس مجمع
  • «امیر غلامی» نماینده چادرملو: ناظر مجمع
  • «سیدمحسن نبوی» نماینده گل‌گهر: ناظر مجمع
  • «مرتضی علی‌اکبری»: دبیر مجمع و مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات

«مرتضی علی‌اکبری» مدیرعامل شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و دستاورد‌های این شرکت در سال گذشته و اقدامات و برنامه‌های شرکت برای سال مالی جاری گفت: از اهداف مهم تجلی است که با مشارکت و جمع‌آوری نقدینگی آحاد جامعه یکی از برترین، بزرگ‌ترین، ارزش آفرین‌ترین و نوآورترین سرمایه‌گذار در حوزه معادن، فلزات، عناصر کمیاب و حیاتی باشیم. 

وی با اشاره به چشم‌انداز خوب اجرای پروژه‌های شرکت گفت: ما امیدواریم با مسیری که در پیش گرفته‌ایم بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار، ارزش‌آفرین، تولیدکننده و صادرکننده در زنجیره فلزات آهنی و غیرآهنی، عناصر نادر خاکی و سایر عناصر ارزشمند در بین ۳ شرکت اصلی و برتر ایران شویم.

بازدهی چشمگیر ۸۱ درصدی تجلی/ دریافت پروانه بهره‌برداری عناصر نادر خاکی برای اولین بار در خاورمیانه!

بازدهی ۸۰ درصدی از مجمع تا مجمع «تجلی»

علی‌اکبری با اشاره به اینکه شرکت تجلی پس از توسعه معادن و فلزات بیشترین تعداد سهام معامله شده بین شرکت‌های هم‌گروه را در سال ۱۴۰۲ به خود اختصاص داده در خصوص بازدهی سهم نیز بیان داشت: شرکت تجلی در سال ۱۴۰۲ با ۵۶.۶ درصد بازدهی، عملکردی بسیار بهتر از شاخص کل، شاخص شرکت‌های سرمایه‌گذاری و شاخص صنعت داشته است. همچنین بازدهی سهم از ابتدای ۱۴۰۲ تا زمان برگزاری مجمع ۸۰ درصد بوده است.

مدیرعامل تجلی توسعه معادن و فلزات با اشاره به اهم اقدامات انجام شده در سال ۱۴۰۲ گفت: بررسی ۴۰۰۰ محدوده معدنی در کمیته فنی و معدنی و تملک محدوده‌های برتر، بررسی بیش از ۲۰ مورد گزارش‌های اقتصادی و مالی تحقیق و تهیه گزارش سرمایه‌گذاری در معادن کارخانه‌ها و واحد‌های تولیدی معدنی، بررسی بیش از ۱۰ مورد پیشنهاد‌های ارائه شده جهت سرمایه‌گذاری از طرف سازمان‌ها و ارگان‌های دیگر و سایر اشخاص حقیقی و حقوقی، بررسی و مشارکت در افزایش سرمایه شرکت‌های سرمایه‌پذیر، مشارکت و سرمایه‌گذاری در معادن جدید، کنترل کمی فعالیت‌های ۱۱ پروژه مطابق با فرآیند اجرا و برنامه، گسترش تعداد ناظر عالی برای محدوده‌های معدنی، بیش از ۲۰ مورد بازدید‌های مستمر کارگاهی به صورت ماهیانه ارزیابی عملکرد ۱۲ شرکت و تدوین شاخص‌های ارزیابی و تهیه به موقع گزارش‌های مالی و انجام اطلاع‌رسانی در سامانه کدال در مقاطع ۳، ۶، ۹ و ۱۲ ماهه اقدامات مهمی بود که در سال گذشته انجام شد.

از پروژه «جانجا» چه خبر؟

علی‌اکبری با بیان اینکه پروژه‌های شرکت در شرایط مناسبی ریل‌گذاری شده به پروژه بزرگ جانجا اشاره کرد و گفت: شرکت مس جانجا یکی از زیرمجموعه‌های شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات است که در حال حاضر در حال احداث و توسعه معدن مس و طلای جانجا در استان سیستان و بلوچستان است. این معدن با ذخیره قابل برداشت ۳۱۲ میلیون تن سنگ مس و طلا، یکی از بزرگ‌ترین معادن مس و طلای کشور به شمار می‌رود.

به گفته وی، تاکنون اقدامات زیادی در این پروژه انجام شده است که از جمله آنها می‌توان به اخذ گواهی کشف و پروانه بهره‌برداری، انجام عملیات حفاری اکتشافی به میزان ۲۷ هزار متر، ورود ماشین‌آلات جدید به معدن، و اخذ جواز تاسیس و تولید مدارک مهندسی پایه در بخش احداث کارخانه تغلیظ اشاره کرد. همچنین در بخش لیچینگ، پیمانکار بخش بسترسازی انتخاب و مشغول به کار بوده و اسناد مناقصه جهت انتخاب پیمانکار برای احداث کارخانه لیچینگ نیز در دست اقدام است. طبق برنامه‌ریزی انجام شده، عملیات معدنی در این پروژه از سال آینده آغاز خواهد شد و تولید کنسانتره مس با عیار ۲۶ درصد از سال ۱۴۰۶ آغاز خواهد شد. همچنین ظرفیت کارخانه فلوتاسیون این پروژه ۱۳۰ هزار تن در سال و ظرفیت کارخانه لیچینگ آن ۳۰۰۰ تن در سال خواهد بود.

وی در خصوص پروژه فولاد سرمد ابرکوه گفت: فولاد سرمد یکی از زیرمجموعه‌های شرکت با تولید ۶۰۰ هزار تن فولاد در استان یزد است. این پروژه یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های فولادی کشور به شمار می‌رود و با تکمیل آن، ظرفیت تولید فولاد کشور به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت. این پروژه با پیشرفت ۶۱ درصد تا پایان ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد.

به گفته وی، پروژه ۱.۲ میلیون تنی آهن اسفنجی شرکت فولاد سرمد که از سال ۱۴۰۱ آغاز شده در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد که در حال حاضر پیشرفت فیزیکی طرح ۴۲ درصد است.

بازدهی چشمگیر ۸۱ درصدی تجلی/ دریافت پروانه بهره‌برداری عناصر نادر خاکی برای اولین بار در خاورمیانه!

پروژه‌های «تجلی» در مسیر پیشرفت

علی‌اکبری با اشاره به سایر پروژه‌های مهم شرکت در کردستان، خراسان و ... خاطر نشان کرد: پروژه ۱.۶ میلیون تنی آهن اسفنجی شرکت صنایع فولاد کردستان، در سال ۱۴۰۱ آغاز شده و تا پایان ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد و پیشرفت فیزیکی ۴۱ درصدی دارد. همچنین شرکت شرق فولاد خراسان با تولید ۲.۵ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در حال حاضر ۳۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد.

به گفته علی‌اکبری، پروژه ۹۲۰ هزار تنی گندله سنگ آهن شرکت صبا امید غرب خاورمیانه در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد این پروژه هم اکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. پروژه ۱.۷۲ تنی آهن اسفنجی ستاره سیمین هرمز که سال ۱۴۰۱ آغاز شد در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسد. این پروژه در حال حاضر ۳۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

کارخانه پایلوت به منظور فرآوری عناصر نادر خاکی در حال احداث

مدیرعامل تجلی با بیان اینکه پرتفوی محدوده‌های معدنی شرکت شامل عناصر نادر خاکی، عناصر استراتژیک و پلی‌متال و فلزات رنگین است، از اقدامات در بخش عناصر نادر خاکی گفت: در حوزه عناصر نادر خاکی ۵ معدن به مساحت کل ۶۸۰ کیلومتر مربع کشف و ۲ فقره پروانه بهره‌برداری در محدوده مونازیت با ذخیره کل ۳۲.۸ میلیون تن داده شده و در حال حاضر کارخانه پایلوت به منظور فرآوری عناصر نادر خاکی در حال احداث است. در حال حاضر، در مرحله استعلام از ارگان‌های ذی‌ربط برای اخذ پروانه اکتشاف برای ۳ محدوده هستیم. کاربرد‌های عمده این عناصر در کاتالیست فلزی خاص شیشه و سرامیک، آهن‌ربا‌های قوی و لوازم الکترونیکی ترانزیستور‌ها تراشه‌ها و هوا و فضا است.

وی با اشاره به اهم فعالیت‌ها در حوزه عناصر استراتژیک گفت: ۸ محدوده با پتانسیل لیتیوم وجود دارد که ۵ فقره پروانه اکتشاف اخذ شده و اخذ ۳ پروانه اکتشاف در شرف است. هم اکنون گردآوری مطالعات صورت گرفته در حوزه فرآوری، تدوین طرح اکتشاف مقدماتی و تفصیلی، اتمام عملیات اکتشاف سیستماتیک مرحله شناسایی و پی‌جویی، بررسی فرآیند استحصال و مرحله دوم تست آزمایشگاهی نیز انجام شده است.

اهم برنامه‌های سال ۱۴۰۳

وی در خصوی برنامه هیأت مدیره برای سال ۱۴۰۳ توضیح داد: افزایش میزان مشارکت در حوزه اکتشاف و بهره‌برداری از معدن و محدوده‌های معدنی پر پتانسیل، افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه عناصر غیرفلزی، افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه عناصر نادر خاکی، افزایش سرمایه‌گذاری و تحقیق و توسعه در حوزه عناصر استراتژیک، مشارکت با دانشگاه‌های معتبر و شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه صنایع معدنی و فلزی، پیشنهاد افزایش سرمایه جدید، افزایش سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد تجاری و مناطق ویژه اقتصادی مهم‌ترین برنامه‌های سال جاری شرکت است.

مصوبات مجمع:

  • شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر، سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات، معدنی و صنعتی  چادرملو، سرمایه‌گذاری پرتو تابان معادن و فلزات و توسعه معدنی و صنعتی صبانور به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره انتخاب شدند.
  • تجلی توسعه معادن و فلزات به ازای هر سهم ۱۰۰ درصد معادل ۸۰ ریال سود تقسیم کرد.
  • روزنامه‌ «دنیای اقتصاد» به عنوان روزنامه‌ کثیرالانتشار انتخاب شد.
  • صورت‌های مالی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات تصویب شد.
  • بازدهی چشمگیر ۸۱ درصدی تجلی/ دریافت پروانه بهره‌برداری عناصر نادر خاکی برای اولین بار در خاورمیانه!
مطالب مرتبط
عناوین برگزیده